EGA dieet

Het EGA dieet, wat overigens geen speciale betekenis heeft, is een erg eenvoudig dieet. Met drie gezonde maaltijden per dag is het de bedoeling dat u gewicht gaat verminderen. Het dieet bestaat al meer dan 25 jaar in Nederland en boekt nog steeds successen.

Geen speciale afslankproducten of ingewikkelde formules komen aan dit dieet te pas. Koolhydraathoudende producten als aardappelen en brood zijn gewoon toegestaan en vlees, vis en groentes ook. De oprichter en directrice van EGA Nederland, Annie Disseldorp is er jaren geleden achter gekomen dat met ze met drie gezonde maaltijden per dag meer dan 50 kilogram kon afvallen. Sinds ze haar streefgewicht heeft bereikt, helpt ze nu zelf mensen van hun overgewicht af te komen.

Het EGA dieet werkt met het principe van gezonde voeding. Het draait allemaal om de samenstelling van de maaltijden en de hoeveelheden. Het is namelijk niet de bedoeling dat u drie grote porties per dag gaat eten. Wel is het zo dat volgens het EGA dieet drie gezonde maaltijden per dag u kunnen helpen de stofwisseling op peil te houden. Met behulp van de EGA Eetwijzer kunt u zien welke producten er onder het dieet vallen. Er kan gewoon meegegeten worden met wat de pot schaft, want aardappelen, groenten, vlees en brood staan gewoon op de Eetwijzer. Met het dieet is het alleen de bedoeling dat u zich aan de aangegeven hoeveelheden houdt.

Bij dit dieet mag ook af en toe gezondigd worden. In de verschillende EGA receptenboeken staan recepten die wel vet bevatten die u af en toe mag eten. Zo lang de maaltijden gevarieerd blijven en het zondigen niet dagelijks gebeurt, mag er af en toe wat anders gegeten worden en val je toch nog af. EGA Nederland verschaft zelfs gezonde kant-en-klaar maaltijden.

Voor mensen die juist moeten aankomen is dit dieet ook geschikt. Door heel Nederland kunt u op vele plekken terecht voor een EGA consult waar met deskundigen, artsen en diëtisten samengewerkt wordt. Dit dieet valt te volgen door persoonlijke begeleiding en cursussen die u wekelijks of maandelijks kunt volgen.

Geplaatst in Dieet informatie Getagd met