Shangri-la dieet

Het Shangri-la dieet is bekend in Amerika en Canada, maar ook in Nederland en België wordt dit dieet steeds bekender. Het dieet is bedacht door Seth Roberts. Het dieet wordt door veel mensen als makkelijk ervaren, doordat je geen calorieën hoeft te tellen en je weinig honger hebt.

Waar het Shangri-la dieet vooral om draait is het zogenaamde Set Point. Seth is er van overtuigd dat ieder lichaam een bepaald set point heeft. Dit betekent dat het lichaam een bepaald gewicht wilt hebben. Om dit gewicht te bereiken, zal het lichaam je meer of minder om voedsel vragen. Wanneer je minder weegt dan je set point zal je lichaam schreeuwen van honger en is het moeilijk je gewicht te behouden.

In eerste instantie klinkt het Shangri-la dieet alsof je zult moeten leren leven met de extra kilootjes, maar dat is zeker niet zo. Seth stelt namelijk, dat je set point aangepast kan worden, door de smaak van het voedsel dat je inneemt. Wanneer jij erg lekker eten nuttigt, zal je lichaam zijn set point verhogen, je lichaam wilt dan graag meer van het smakelijke voedsel.

Om af te vallen zal je daarom de chocolade en hamburgers opzij moeten zetten en moeten kiezen voor olie en suiker. Dit gebruik je niet onbeperkt. Het is de bedoeling dat zo’n 100 tot 400 calorieën per dag bestaan uit suikerwater of neutrale olijfolie. Dit neem je in delen in, het liefst minimaal 1 uur voor de maaltijd. Door deze tijd er tussen te laten zitten, weet je lichaam dat het niet bij de maaltijd hoort.

Wie erg geïnteresseerd is in het Shangri-la dieet kan het boek van Seth Roberts aanschaffen, waarin alles duidelijk staat uitgelegd. Dit dieet is een fijne afwisseling voor mensen die zonder succes al allerlei andere diëten hebben geprobeerd. Je hoeft namelijk weinig aan te passen in je leefwijze en het kost weinig extra’s.

Geplaatst in Dieet informatie Getagd met ,